Skip to content
  • Privacystatement Searchtrends

    Searchtrends gevestigd aan Schermerweg 43, 1821 BE Alkmaar, is verantwoordelijk voor de verwerking
    van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

    Contactgegevens:
    URL: searchtrends.eu
    Adres: Schermerweg 43
    Telefoon: +31 (0)72 527 27 25
    Fax: +31(0)72 527 27 26
    Email: info@searchtrends.eu

    Persoonsgegevens die wij verwerken

    Searchtrends verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat
    u deze zelf aan ons verstrekt.
    Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
    Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die
    jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet
    controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de
    online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld
    worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming
    persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via
    info@searchtrends.eu, dan verwijderen wij deze informatie.

    Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

    Searchtrends verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
    – Het afhandelen van uw betaling
    – U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
    – U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
    – Om goederen en diensten bij u af te leveren
    – Searchtrends verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens
    die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

    Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

    Searchtrends bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren
    waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de
    volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

    • Opdrachten en offertes
      Zolang wettelijk verplicht is en daarna zolang er binnen een periode van 3 jaar contact met de klant is geweest. Doel is om de klant diensten te kunnen aanbieden waar de klant behoefte aan heeft en waar voldoende informatie voor nodig is.
    • Aanvraag via contactformulier
      Aanvraag via contactformulier zonder dat er een offerte of opdracht tot stand komt

      Na afloop van 1 maand na laatste contact
    • Verzamelen ip-adressen bezoekers
      Verzamelen ip-adressen bezoekers en opgevraagde pagina’s/bestanden/plaatjes op website
      De ip-adressen worden na 3 maanden verwijderd. Het bewaren is nodig ter beveiliging en bereikbaar houden van de website.

    Opdrachten

    Zolang wettelijk verplicht is en daarna zolang er binnen een periode van 3 jaar contact met de klant is
    geweest. Doel is om de klant diensten te kunnen aanbieden waar de klant behoefte aan heeft en
    waar voldoende informatie voor nodig is.

    Offertes

    Gedurende een periode van 1 jaar. Doel is om de klant diensten te kunnen aanbieden waar de klant
    behoefte aan heeft en waar voldoende informatie voor nodig is. Deze behoefte is minder belangrijk
    voor een klant waar slechts een offerte heen gegaan is en daarom is voor een periode van 1 jaar
    gekozen.
    Aanvraag via contactformulier zonder dat er een offerte gevraagd wordt.
    Na afloop van 1 maand na laatste contact
    Verzamelen ip-adressen en opgevraagde pagina’s/bestanden/ plaatjes op website
    De ip-adressen worden na 3 maanden verwijderd. Het bewaren is nodig ter beveiliging en bereikbaar
    houden van de website.

    Geautomatiseerde besluitvorming

    Searchtrends neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die
    (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden
    genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een
    medewerker van Searchtrends) tussen zit.

    Delen van persoonsgegevens met derden

    Searchtrends deelt geen gegevens met derden voor commerciële doeleinden. Wij verstrekken persoonsgegevens uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Wij leggen dit indien nodig vast in schriftelijke overeenkomsten.

    Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

    Searchtrends gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen
    inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan
    deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken
    zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor
    dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook
    kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw
    internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle
    informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

    Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

    U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast
    heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of
    bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Searchtrends en heeft u het
    recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de
    persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u
    genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering,
    gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of
    bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@searchtrends.eu. Om er zeker
    van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw
    identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine
    readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en
    Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel
    mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Searchtrends wil u er tevens op wijzen dat u de
    mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit
    Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
    https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contactmet-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

    Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

    Searchtrends neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om
    misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging
    tegen te gaan. Wij hebben onze website daarom bijvoorbeeld ook beveiligd door gebruik te maken
    van https. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van
    misbruik, neem dan contact op met info@searchtrends.eu

    Google Places

    De website maakt gebruik van de Google Places API van Google. Voor meer informatie over hun
    privacypolicy: https://policies.google.com/privacy. De Google Places API is nodig om de
    locatie/omgeving van het bedrijf weer te geven en eenvoudig een routebeschrijving te kunnen
    openen.

    Google Fonts

    De website maakt gebruik van Google Fonts. Voor meer informatie over hun privacypolicy: policies.google.com/privacy. Google Fonts worden gebruikt om de getoonde tekst op de website mooier weer te geven en worden opgehaald bij het openen van een pagina.

    ReCAPTCHA

    Deze website maakt gebruik van de ReCAPTCHA service van Google. Voor meer informatie over hun privacypolicy: policies.google.com/privacy. Deze service wordt gebruikt om spam tegen te gaan bij het versturen van gegevens met het contactformulier. De gegevens die deze dienst gebruikt worden niet samengevoegd met andere gegevens van Google. De gegevens die gebruikt worden om te analyseren dat u geen robot bent, bevatten uw ip-adres maar ook allerlei informatie over onder andere uw browser, duur bezoek en (waarschijnlijk) muisbewegingen. Met deze informatie stelt Google vast dat u geen robot bent.

    Wordfence

    Deze website maakt gebruik van de WordPress plugin ‘Wordfence’ ter verbetering van de veiligheid van de website en het tegengaan van misbruik zoals bijvoorbeeld hacken, phishing en spam. Voor meer informatie over hun privacypolicy: wordfence.com/privacy-policy. Er is een verwerkersovereenkomst met Defiant Inc. Seattle, USA — de maker van Wordfence — afgesloten om ervoor zorg te dragen dat uw gegevens veilig worden verwerkt.

    Wijziging van het privacystatement

    Dit privacystatement kan te allen tijde gewijzigd worden.

    © Copyright 2018, Searchtrends Holding bv (met uitzondering van de standaard gegenereerde teksten)